Ahojte.
Nakoľko som sa po nejakej tej dlhšej dobe ozval tu, som sa opäť trošičku začal zaujímať o MGS a mi napadlo teraz niekoľko otázok - primárne pre tých, čo hrali Metal Gear a Metal Gear 2..
1. Povedal v niektorej z tých hier Big Boss, že je Snake-ov otec?
2. V MGS1 sa spomína, že Gray Fox a Snake boli kamaráti, a že Fox zomrel v nejakom boji v minovom poli, bolo tomu tak v MG2?
3. Metal Gear 2 bola čo do hĺbky a významu asi dôležitejšia, než Metal Gear 1? (mám teraz na mysli také veci, ako že rozhovory mali aj nejakú tú hĺbku a význam.. napr. Snake a Fox)
4. Tu mi napadne taká vec - videl som viaceré obrázky z MG2, v jednom prípade vyzeral Snake v codec-ových rozhovoroch skoro ako Snake z MGS1, v druhom prípade ako Mel Gibson (a tým pádom - tj. v tej verzii, vyzeral Big Boss ako Sean Connery ). To boli viaceré separátne verzie? (viem, že Metal Gear vyšiel aj na NES, či ako sa volala tá konzola, a tiež aj na PSX (??), a že tá verzia na NES bola úplne iná, horšia, oklieštená..?)
Ešte taká subjektívna vec:
- tí, čo ste hrali Portable Ops, aké ste mali z toho dojmy? (soundtrack, gameplay, príbeh.. tiež.. - hudba?) - nehral som to nikdy, ale ma mrzí, že ak tam došlo k zakomponovaniu Fox-a a Campbell-a, že to nikde nie je potom nejako viacej spomenuté.. (môj subjektívny názor - Kojima by bol najlepšie urobil, ak by v MGS V dal dokopy celú tú skladačku od začiatku po koniec - a skôr urobil lineárnu kampaň.. kde by boli aj nasledovné postavy - Vulcan Raven, Decoy Octopus, Sniper Wolf (Big Boss ju zachránil, nie??), Naomi a Fox (a ich príbeh..), George Sears (jo, Solidus ) a tiež, David Pliskin (a.k.a. Solid )..
Dodatok - viem, ako je na tom príbeh z MGS V (neľúbi sa mi to ..), takže to na mňa teraz "vyťahovať nemusíte" .. (ale dajme tomu, že MGS V nemusí byť canon ..)