Lupič Kojima

Pokec o celé sérii Metal Gear. Cokoliv, co vás napadne k některé z Metal Gear her.

Lupič Kojima

Příspěvekod SniperBeauty v 18 pro 2008 14:45

Je veřejným tajemstvím, že Metal Gear Solid je sestaven z mnoha kultovních děl, jejichž prvky si Kojima "vypůjčil" pro svou ságu. At už jdem o Terminátorské intro z Tankeru nebo Naked Snakův úchvatný skok z vodopádu jako z Uprchlíka. Včera jsem byla v kině na filmu Den, kdy se zastavila Země a hle další zlodějina mi proběhla přímo před očima. Film je remakem a ve scéně kdy Mimozemštana obklíčí vojsko jim myšlenkou vypne zbraně a způsobí jim záchvat (kde to už jen bylo...?) nebo pro příklad salší scéna kdy opět myšlenkou shodí dva vrtulníky...Všimli jste si někdo dalších podobných inspirací?
SniperBeauty
Scott Dolph

Re: Lupič Kojima

Příspěvekod naked-snake v 18 pro 2008 15:17

tak ale mgs4 je starsi nez ten film,myslim remake nie original film,tak isto aj twin snakes sa urcite inspirovali matrixom
naked-snake
Major Zero

Příspěvekod SniperBeauty v 18 pro 2008 15:28

No ale myslím tím, že v tom původním filmu bylo to s tím ovládáním mysli :wink:
SniperBeauty
Scott Dolph

Příspěvekod naked-snake v 18 pro 2008 15:53

no dobre,ale liquid to neovladal pomocou svojej mysli ci sa mylim?
naked-snake
Major Zero

Příspěvekod Rivon v 18 pro 2008 16:06

naked-snake píše:no dobre,ale liquid to neovladal pomocou svojej mysli ci sa mylim?

to sice ne, ale je tam jasná inspirace... udělal to samý jen pomocí trochu jinejch prostředků ;)
Winning...
Obrázek
Rivon
Patriot
Administrátor

Příspěvekod t3n v 18 pro 2008 16:23

jednou jsem cet, ze Kojima je velkym fandou Romerova filmu Dawn of the Dead, tak se skoro divim ze se nejaky dil MGS neodehrava v nakupnim stredisku :mrgreen:
我は汝、汝は我・・・ 我は汝の心の海より出でし者。
t3n
Patriot

Příspěvekod Sol!d_Sn@k3 v 18 pro 2008 16:57

Jak tohle můžeš říct Beuty. Or should I say Beast? Kojima sice používá nějakých pár motivů z jinejch filmů nebo her, ale sám vymýšlí něco, co zas používají jiní. Dokáže ty vypůjčené věci použít tak, aby to mělo svůj význam a aby to bylo cool. Jako nazvat ho jen pro tohle že je lupič...? Co je potom takový Splinter Cell nebo Syphon Filter (který mám mmj docela rád)...
Obrázek
Liquid! Stop this thing!!!
Sol!d_Sn@k3
Patriot
Globální moderátor

Příspěvekod Deepthroat v 18 pro 2008 17:01

nie nie , nemyslim ze je KOJIMA lupic. Kojima len robi to co robi 99 percent ludi na svete. Inspiruje sa . A na tom neni nic zle. A na rovinu , skopirovanie kultovnych scen ako utecenecc a terminator je skor jeho vyjadrenie pocty k tymto fimovym blockbusterom. KOJIMA RULEZZZZZ!!!!EVEN ON XMAS!!!
Deepthroat
Emma Emmerich

Příspěvekod Rivon v 18 pro 2008 17:39

Sol!d_Sn@k3 píše:Jak tohle můžeš říct Beuty. Or should I say Beast? Kojima sice používá nějakých pár motivů z jinejch filmů nebo her, ale sám vymýšlí něco, co zas používají jiní. Dokáže ty vypůjčené věci použít tak, aby to mělo svůj význam a aby to bylo cool. Jako nazvat ho jen pro tohle že je lupič...? Co je potom takový Splinter Cell nebo Syphon Filter (který mám mmj docela rád)...

o SF toho moc nevím, ale co tak kopíruje Splinter Cell?
Winning...
Obrázek
Rivon
Patriot
Administrátor

Příspěvekod Sol!d_Sn@k3 v 18 pro 2008 17:42

Deepthroat píše:nie nie , nemyslim ze je KOJIMA lupic. Kojima len robi to co robi 99 percent ludi na svete. Inspiruje sa . A na tom neni nic zle. A na rovinu , skopirovanie kultovnych scen ako utecenecc a terminator je skor jeho vyjadrenie pocty k tymto fimovym blockbusterom. KOJIMA RULEZZZZZ!!!!EVEN ON XMAS!!!

QFT

4 Rivon: SC zase neznám moc já, ale ten první díl (hrál sem asi chvíli a přestal mě bavit), byl takovej hodně o sneakingu, když se vyvolal poplach, byl prakticky konec. Ale nevím, můj názor je takovej...
Obrázek
Sol!d_Sn@k3
Patriot
Globální moderátor

Příspěvekod SniperBeauty v 18 pro 2008 17:50

Sol!d_Sn@k3 píše:Jak tohle můžeš říct Beuty. Or should I say Beast? Kojima sice používá nějakých pár motivů z jinejch filmů nebo her, ale sám vymýšlí něco, co zas používají jiní. Dokáže ty vypůjčené věci použít tak, aby to mělo svůj význam a aby to bylo cool. Jako nazvat ho jen pro tohle že je lupič...? Co je potom takový Splinter Cell nebo Syphon Filter (který mám mmj docela rád)...

Nemylím tím něco špatného tohle téma by mělo být spíš o výčtu děl kterými se nechal Kojima inspirovat. :D
SniperBeauty
Scott Dolph

Příspěvekod Sol!d_Sn@k3 v 18 pro 2008 17:54

Ou, tak jestli je tomu tak, tak se Kojima inspiroval Bondovkami :) . To jsem kdysi četl v OPS2M :P
Obrázek
Sol!d_Sn@k3
Patriot
Globální moderátor

Příspěvekod Rivon v 18 pro 2008 17:56

Sol!d_Sn@k3 píše:
Deepthroat píše:nie nie , nemyslim ze je KOJIMA lupic. Kojima len robi to co robi 99 percent ludi na svete. Inspiruje sa . A na tom neni nic zle. A na rovinu , skopirovanie kultovnych scen ako utecenecc a terminator je skor jeho vyjadrenie pocty k tymto fimovym blockbusterom. KOJIMA RULEZZZZZ!!!!EVEN ON XMAS!!!

QFT

4 Rivon: SC zase neznám moc já, ale ten první díl (hrál sem asi chvíli a přestal mě bavit), byl takovej hodně o sneakingu, když se vyvolal poplach, byl prakticky konec. Ale nevím, můj názor je takovej...

tak psát o SC, že kopíruje od MGS, protože to je o sneakingu je asi to samý jako psát, že UT kopíruje od Wolfenstein 3D, protože to je FPS :P... to je úplně na jiný úrovni
Winning...
Obrázek
Rivon
Patriot
Administrátor

Příspěvekod Sol!d_Sn@k3 v 18 pro 2008 17:59

...

čekal sem podobnou odpověd...
Obrázek
Sol!d_Sn@k3
Patriot
Globální moderátor

Příspěvekod Rivon v 18 pro 2008 18:00

ono ostatně tak to už je dneska ve většině her... že když vyvoláš poplach, tak máš po ptákách :)
Winning...
Obrázek
Rivon
Patriot
Administrátor

Další

Zpět na Metal Gear obecně