Začalo mně to hodně bavit poté, co u mně opadl prvotní šok a rozčarování, že to není jako předchozí MGO. Teď už tam vidím více pozitiv. Je to mnohem rozsáhlejší, propracovanější a také zábavnější (nášlapné kočičky, fulton, uspávací bomby, Walker Geary

). Hodně si došlápli na cheatery a kouzelníky s LS, takže už tam je opravdu minimálně trollů a podvodníků, které bylo těžké zabít, jelikož se vždy "teleportovali" za tebe

Opadly i hodně vášně jak tam není chat box, kde se to vždy jen hádalo, stejně tak prospělo, že vzali pravomoce kickovat všem a má je jen host. Tím, jak je to teď větší a obohacené o různé pasti, Fultony, variabilní respawn body, ap., tak tam může člověk více taktizovat, rozvíjet strategii a když si najdeš opravdu dobrý tým, tak je těžké prohrát. Mně se nejvíce líbí propracovaný vývoj postav, tj. level systém, možnost měnit si hlášky, oblečky a také skilly.
Co mně ale hodně mrzí je absence větší české/slovenské komunity, že to celkově hraje opravdu velmi málo lidí, časté padání serverů a zejména to, jak každý druhý host ukončí hru uprostřed boje, nikomu nic neřekne a ty příjdeš o všechny zkušenosti. Ve starším MGO když host ukončil během hry, snižoval se mu LV. Tady to bohužel není. Vážně, není den, aby mi někdo takhle nezkazil hru.