Problémy s PC verzí

Vylepšená verze původního MGS2, která v sobě navíc obsahuje alternativní mise a VR mise.

Re: Problémy s PC verzí

Příspěvekod Ted v 12 říj 2008 17:05

No, tak jsem se docetl na zahranicnim foru, jak to rozjet pod vistou, a uz to jede, takze jsem penize nevyhodil zbytecne :) Akorat se mi tam objevuje problem...... grafika nic moc (oproti ps2 verzi), pritom mam nejvyssi detaily, a navic zvuk.... proste kdyz drzim sipku nahoru, tak to treba neustale spousti zvuk strelby :D silene... delalo to taky nekomu???
Ted
Johnny Sasaki
 
Příspěvky: 6
Registrován: 09 říj 2008 15:12

Re: Problémy s PC verzí

Příspěvekod thOma$ v 13 říj 2008 16:15

Ted píše:No, tak jsem se docetl na zahranicnim foru, jak to rozjet pod vistou, a uz to jede, takze jsem penize nevyhodil zbytecne :) Akorat se mi tam objevuje problem...... grafika nic moc (oproti ps2 verzi), pritom mam nejvyssi detaily, a navic zvuk.... proste kdyz drzim sipku nahoru, tak to treba neustale spousti zvuk strelby :D silene... delalo to taky nekomu???

Ja si myslim ze ta grafika neni o moc rozdilna od PS2 verze ...ale to s tim zvukem je fakt zajimavy :D ... zkus jiny kodeky
thOma$
Johnny Sasaki
 
Příspěvky: 10
Registrován: 13 srp 2007 08:45

Re: Problémy s PC verzí

Příspěvekod FoxHound_Ninja v 30 říj 2008 16:28

cus,

neprisel ste nekdo na to jak na pc verzi mgs2s zprovoznit antialiasing ? na ps2 verzi me to nestvalo, nebylo to tam znat, ale na pc verzi jsou textury ponekud hranaty obcas je to dost skoda.. slysel sem ze konami hry pouzivaj nejaky "jakoby AA" a zda se mi to nebo to tak je alespon v animacich, kde jsou ty textury jakz takz hladky ale jinak in-game to je obcas dost znat :/.... mam nVidia gf 7800 GTX a WinXPsp2 thx !
FoxHound_Ninja
Johnny Sasaki
 
Příspěvky: 7
Registrován: 30 říj 2008 16:25

Re: Problémy s PC verzí

Příspěvekod Rivon v 30 říj 2008 21:34

FoxHound_Ninja píše:cus,

neprisel ste nekdo na to jak na pc verzi mgs2s zprovoznit antialiasing ? na ps2 verzi me to nestvalo, nebylo to tam znat, ale na pc verzi jsou textury ponekud hranaty obcas je to dost skoda.. slysel sem ze konami hry pouzivaj nejaky "jakoby AA" a zda se mi to nebo to tak je alespon v animacich, kde jsou ty textury jakz takz hladky ale jinak in-game to je obcas dost znat :/.... mam nVidia gf 7800 GTX a WinXPsp2 thx !

zkus si nastavit v driverech grafiky AA - aby to používal ve všech aplikacích, tím se ten AA vynutí ;)
Winning...
Obrázek
Uživatelský avatar
Rivon
Patriot
Administrátor
 
Příspěvky: 10286
Registrován: 11 čer 2007 17:19

Re: Problémy s PC verzí

Příspěvekod FoxHound_Ninja v 31 říj 2008 02:34

to bylo asi to první co mě napadlo a bez úspěchu.... :D, podle mě to bude za a) nějakym externím programem - rivatuner, nHancer etc. za b) někde něco přepsat v configu nebo tak... jinak fakt nevim, ale doufam že nějaká šance tam to AA dostat je..... jě tu někdo kdo se o to snaží/snažil také ? případně jaké byli vaše uspěchy :D?
FoxHound_Ninja
Johnny Sasaki
 
Příspěvky: 7
Registrován: 30 říj 2008 16:25

Re: Problémy s PC verzí

Příspěvekod thOma$ v 31 říj 2008 18:49

FoxHound_Ninja píše:cus,

neprisel ste nekdo na to jak na pc verzi mgs2s zprovoznit antialiasing ? na ps2 verzi me to nestvalo, nebylo to tam znat, ale na pc verzi jsou textury ponekud hranaty obcas je to dost skoda.. slysel sem ze konami hry pouzivaj nejaky "jakoby AA" a zda se mi to nebo to tak je alespon v animacich, kde jsou ty textury jakz takz hladky ale jinak in-game to je obcas dost znat :/.... mam nVidia gf 7800 GTX a WinXPsp2 thx !


FoxHound_Ninja píše:to bylo asi to první co mě napadlo a bez úspěchu.... :D, podle mě to bude za a) nějakym externím programem - rivatuner, nHancer etc. za b) někde něco přepsat v configu nebo tak... jinak fakt nevim, ale doufam že nějaká šance tam to AA dostat je..... jě tu někdo kdo se o to snaží/snažil také ? případně jaké byli vaše uspěchy :D?


jj mas pravdu ... je to trochu zubaty, taky jsem zkousel neco s tim udelat a to primo v NVIDIA Control Center (mam GeForce 7600GS) - vybral jsem si primo soubor kterej hru spousti a u toho sem si pak nastavil vsechno co sem chtel (Antialiasing settings, Anastropic Filtering, Texture filtering atd.) ale hre to vubec na krase nedodalo :D

BTW: to hranaty (zubaty) nejsou textury ale modely ;)
thOma$
Johnny Sasaki
 
Příspěvky: 10
Registrován: 13 srp 2007 08:45

Re: Problémy s PC verzí

Příspěvekod FoxHound_Ninja v 31 říj 2008 19:09

cau,

tak dobře když do toho chceš jít takhle, tak zubatý jsou pixely, který se nepřevzorkovávaj Anti-Aliasem.... :D

jo přesně to jsem taky zkoušel a taky neúspěšně, pomalu si začínám myslet že ten engine na kterém to běží ten antialiasing prostě nedá :D


edit: podle mě třeba zábradlí není model ale textůůůůůra :D
FoxHound_Ninja
Johnny Sasaki
 
Příspěvky: 7
Registrován: 30 říj 2008 16:25

Re: Problémy s PC verzí

Příspěvekod thOma$ v 31 říj 2008 20:37

FoxHound_Ninja píše:cau,

tak dobře když do toho chceš jít takhle, tak zubatý jsou pixely, který se nepřevzorkovávaj Anti-Aliasem.... :D

jo přesně to jsem taky zkoušel a taky neúspěšně, pomalu si začínám myslet že ten engine na kterém to běží ten antialiasing prostě nedá :D


edit: podle mě třeba zábradlí není model ale textůůůůůra :D


ALE :D ,
modely sou tvoreny hlavne polygonama(trojuhelnicky) a kdyby byly highpoly (vic trouhelnicku :D) tak neni az tak videt ze je to zubaty, textura je jenom obrazek kterej pokrejva 3d model a ten obrazek sam o sobe zubatej neni.

je pravda ze zvysenim rozliseni (pixely) snizis "zubatost" :D (nebo zapnutim AA)

pokud jde o to zabradli tak to ma taky svuj model ... na cem jinym by asi byla jeho textura :)
(nechci se hadat nebo neco .. rad si s tebou vymenim nazory (to zni blbe :D :D))

BTW sorry za mensi off topic
ale kazdopadne ten problem se zapnutim AA v MGS 2 asi nevyresime souhlasim s tebou ze to hra asi proste neumi...
thOma$
Johnny Sasaki
 
Příspěvky: 10
Registrován: 13 srp 2007 08:45

Re: Problémy s PC verzí

Příspěvekod Rivon v 01 lis 2008 16:02

hmm, ale je to blbost... když to nastavíte přímo na grafický kartě tak by to mělo fungovat (to už hra nemůže ovlivnit), takže nechápu proč to nefaká
Winning...
Obrázek
Uživatelský avatar
Rivon
Patriot
Administrátor
 
Příspěvky: 10286
Registrován: 11 čer 2007 17:19

Re: Problémy s PC verzí

Příspěvekod FoxHound_Ninja v 01 lis 2008 17:45

to že by to mělo fungovat víme všichni... ale nikdo neví proč to nejde... zkoušel sem to teď nějak přidat v Rivatuneru, NVtweaku, nHanceru a nic prostě to nastavim a ono to tam stějne není... vypadá to špatně hoši :D
FoxHound_Ninja
Johnny Sasaki
 
Příspěvky: 7
Registrován: 30 říj 2008 16:25

Re: Problémy s PC verzí

Příspěvekod FoxHound_Ninja v 02 lis 2008 21:21

cus

chci se ještě zeptat, jestli někdo nevíte jak jde v PC verzi mgs2:s jen namirit (na ps2 jen namáčknout čtvereček) protože muj pad tu funkci namáčknutí nepodporuje, např.teď prostě jakmile zmáčknu střelbu a mam jako zbran AKs74u tak raiden začne střílet bez možnosti jen mířit......další věc... v Missions, ve first person view modu nejde mířit nahoru a dolu, nevíte někdo jak na to?.. :/ dík za případnou pomoc ^^
FoxHound_Ninja
Johnny Sasaki
 
Příspěvky: 7
Registrován: 30 říj 2008 16:25

Re: Problémy s PC verzí

Příspěvekod Sol!d_Sn@k3 v 03 lis 2008 07:44

S tím přimáčknutím mám taky problém a nevím jak ho vyřešit. A bez toho se nikdy nedá dokončit VR Mise.

A k tomu míření nahoru a dolu, asi to máš blbě nastavený. Jestli máš páčky, tak by to mělo jít bez problému.
Obrázek
Liquid! Stop this thing!!!
Uživatelský avatar
Sol!d_Sn@k3
Patriot
Globální moderátor
 
Příspěvky: 6134
Registrován: 11 črc 2007 10:22
Bydliště: Nowhere

Re: Problémy s PC verzí

Příspěvekod Rivon v 03 lis 2008 19:15

je to velmi jednoduché s tímhle... v nastavení si nastavte něco na klávesu Slow (zní to divně když tam je i Weak, ale tyhle dvě jsou přehozený) a to když zmáčknete, tak jen zamíří ;) (s pistolema se ale míří a střílí stále stejně) - použitím Weak budete chodit pomalu

a ad to míření v FPS - v nastavení je část normálního ovládání a část FPS - nastavte si obě stejně - normálníma klávesama pro pohyb byste se tak měli pohybovat i v FPS pohledu a tím co máte nastavený jako Look Left, Up, Right, Down (tuším) se budete rozhlížet -> prostě si všechno na něco nastavte a pak vyzkoušejte co je co... já už si to teďka přesně nepamatuju ;)
Winning...
Obrázek
Uživatelský avatar
Rivon
Patriot
Administrátor
 
Příspěvky: 10286
Registrován: 11 čer 2007 17:19

Re: Problémy s PC verzí

Příspěvekod Sol!d_Sn@k3 v 03 lis 2008 21:16

Rivon píše:a ad to míření v FPS - v nastavení je část normálního ovládání a část FPS - nastavte si obě stejně - normálníma klávesama pro pohyb byste se tak měli pohybovat i v FPS pohledu a tím co máte nastavený jako Look Left, Up, Right, Down (tuším) se budete rozhlížet -> prostě si všechno na něco nastavte a pak vyzkoušejte co je co... já už si to teďka přesně nepamatuju ;)

Hmmm, nastavení ovládání pro gamepad je ale úplně nahovno. Mylíš si, že tohle dělá něco a vono to nakonec je něco úplně jiného. Mě to trvalo snad tři hodiny než sem nastavil aspon vzdáleně přiblížené ovládání tomu na PS2. (Abych se s tím příště nemusel nervit, tak sem si to printnul a taky pro ty, kdo by to chtěli vidět)...A hlavně těžko říct, jestli tam vůbec to lehký stisknutí je...S tím Slow si nejsem jistej
Obrázek
Liquid! Stop this thing!!!
Uživatelský avatar
Sol!d_Sn@k3
Patriot
Globální moderátor
 
Příspěvky: 6134
Registrován: 11 črc 2007 10:22
Bydliště: Nowhere

Re: Problémy s PC verzí

Příspěvekod FoxHound_Ninja v 04 lis 2008 16:21

hi

tak to s tim rozhlizenim v fp modu sem vyresil jednoduse, nabindoval jsem tam tu pravou packu a jde to, ale to s tim primacknutim asi nevyresim, leda ze bych tu fci priradil na jiny tlacitko, ale to je na hovno jinym tlacitkem mirit a jinym strilet s automatama....jinak to nejde pac ten pad co mam proste nepozna jak silne to tlacitko mackam.. mam SpeedLink takovej modrej, analog, vypada uplne jak na PS2
FoxHound_Ninja
Johnny Sasaki
 
Příspěvky: 7
Registrován: 30 říj 2008 16:25

PředchozíDalší

Zpět na Metal Gear Solid 2: Sons of Liberty / Substance

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

cron